top of page

Τενερίφη (Κανάρια Νησιά - Ισπανία)


Και ναι, μετά από σχεδόν ένα χρόνο κατάφερα να προγραμματίσω το πρώτο μου ταξιδάκι. Από την Αγγλία οι πιο διαδεδομένοι προορισμοί είναι τα παράλια και νησιά Πορτογαλίας και Ισπανίας, και μετά Ελλάδας/Κύπρου.


Πρώτη επιλογή η Τενερίφη. Είναι νησί της Ισπανίας, το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια Νησιά στον Ατλαντικό, απέναντι από τις ακτές της Βορείου Αφρικής.

Ξερό νησί με με μαύρες, άγριες παραλίες και χρώμα επηρεασμένο από τη Μεσόγειο. Υπάρχουν περιοχές που νομίζεις ότι βρισκέσται στην Ισπανία, περιοχές που θυμίζουν ελληνικά νησιά και περιοχές που θυμίζουν λες και πετάχτηκες μέχρι το Μαρόκο.


Ο τουρισμός αναπτύσσεται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στο νησί, οπότε όλα τα τουριστικά σημεία είναι όλα πολύ καινούρια και περιποιημένα.

Μόνο στις τοπικές συνοικίες θα συναντήσεις πιο παλιά κτήρια, και μόνο λίγα παλιά μαγαζιά στους εμπορικούς δρόμους έχουν μείνει.


Εμείς μείναμε στην περιοχή Los Cristianos, στην Playa Las Americas, ένα πολύ ωραίο μέρος, που έχει όλα όσα θες για τις διακοπές σου. Πολλά ξενοδοχεία και δωμάτια για κάθε τσέπη, τέλεια παραλία όπου έχουν φέρει άμμο από την Αφρική και είναι πολύ πιο φιλική, εμπορικά κέντρα, μαγαζιά, bars και clubs και πολύ καλό φαγητό.


Αν κάποιος επιθυμεί χαλαρωτικές διακοπές μπορεί απλά να μείνει εδώ απολαμβάνοντας την πισίνα του ξενοδοχείου και την παραλία, και να περνάει την ημέρα του στις γύρω περιοχές.


Τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά μέχρι αργά, κι υπάρχουν αρκετά bar στην περιοχή.


Μία ωραία εκδρομή είναι στην Santa Cruz, όπου βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του νησιού. Είναι η πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων, και το λιμάνι της είναι πολύ μεγάλης σημασίας, μιας κι αποτελεί κόμβο μεταξύ της Ευρώπης, της Αφρικής και της Αμερικής.



Έχει πολύ ωραίες γραφικές γωνιές, αρκετά μουσεία και ιστορικά μνημεία, καλή αγορά και τέλειο φαγητό!


Σε ένα τέτοιο νησί, όπου είναι και αρκετά οικονομικό, τα θαλασσινά ήταν η μόνη μας επιλογή όλες τις ημέρες της διαμονής μας.


Δίπλα από κει που μείναμε έχει πάρα πολλές παραλίες. Η τοπική συγκοινωνία είναι πολύ καλή και μπορεί κάποιος να επισκευτεί και τις γύρω περιοχές (όπως την Playa De La Pinta

στην κάτω φωτογραφία, και την Playa De Fanabe ).


Το νησί είναι έχει πολυ αέρα, οπότε υπάρχουν πολλές παραλίες (μη οργανωμένες ή πιο δυσπρόσιτες) που είναι αφιερωμένες στο surfing.


Υπάρχουν επίσης πολλές δραστηριότητες που κάποιος μπορεί να κάνει, όπως εκδρομές είτε στο νησί είτε με σκάφη. Εμείς επιλέξαμε να πάμε μία εκδρομή με σκάφος και να δούμε δελφίνια και φάλαινες (αξέχαστη εμπειρία).


Εκεί που μείναμε έχει ένα πολύ ωραίο παράλιο κομμάτι, με πολύ μεγάλες παραλίες (Playa del Camisón, Playa de las Vistas και Playa de Los Cristianos), με καλό πεζοδρομημένο δρόμο δίπλα στην παραλία και πολλά μαγαζιά με θέα, είτε για φαγητό είτε για ποτό.


Αυτό το μέρος έχει τα πάντα για να μείνουμε εδώ για πάντα!!


Αν κάποιος βρίσκεται στο νησί πρέπει σίγουρα να επισκευτεί το Siam Park. Ένα τεράστιο, τροπικό θαλάσσιο πάρκο, με απίστευτες πισίνες και δραστηριότητες.


Σίγουρα χρειάζεστε όλη την ημέρα για να το δείτε και να δοκιμάσετε όλες τις πισίνες/δραστηριότητες, και φυσικά θα θελήσετε μπόλικο αντιηλιακό! Επίσης, έχει 1-2 εστιατόρια/καφέ, αλλά σερβίρουν λίγα και βασικά πράγματα.

Μεγάλη ανακάλυψη και αδυναμία, οι πατάτες των Κανάριων Νήσων. Μικρές ψητές πατατούλες που τις σερβίρουν με το δέρμα σε συνοδεία με κάποιες σως που τις λένε Mojo Sauce. Είναι τέλειες!!


Σίγουρα ένα νησί που ήθελα να επισκευτώ ξανά!

Είναι πολύ όμορφο, σου προσφέρει όσα θα ήθελες για τις διακοπές σου κι είναι αρκετά οικονομικό.



276. 1567697574035.jpg
Tonia

Το tonino.gr είναι μία lifestyle πλατφόρμα που ιδρύθηκε από μένα (Τόνια, χάρηκα για την γνωριμία). Το tonino ξεκίνησε ως ένα από τα παρατσούκλια μου όταν ήμουν ακόμα πολύ μικρή.

Tonia
Εγγραφείτε στο Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
bottom of page