top of page

Λιους & Μπράιτον (Ανατολικό Σάσεξ - Ηνωμένο Βασίλειο)



Μόνο ένα μήνα στο Λονδίνο κι ήδη προέκυψε εκδρομούλα.

Πρώτος προορισμός Lewes και Brighton μικρές πόλεις στην Κομητεία του Ανατολικού Σάσεξ (Νότιο Ηνωμένο Βασίλειο).


Απολαύστε το βίντεο:



Πρώτη στάση το Lewes.

Είναι μία παραδοσιακή εμπορική πόλη και το κέντρο επικοινωνιών, το 1264 ήταν η περιοχή της μάχης του Lewes. Τα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνουν το κάστρο του Lewes, τα ερείπια του Lewes Priory, το Bull House (πρώην σπίτι του Thomas Paine), το Southover Grange και τους δημόσιους κήπους, καθώς και την αίθουσα του Wealden που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι γνωστή ως Anne of Cleves House. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της περιοχής είναι το φεστιβάλ Glyndebourne, το Lewes Bonfire και το Lewes Pound.


Επισκευτήκαμε μόνο το κέντρο της πόλης.


Η αρχιτεκτονική της είναι παραμυθένια.


Επόμενη στάση Brighton.

Δυστυχώς επισκευτήκαμε μόνο την παραλία και την αποβάθρα, αλλά για να φορτίσουν οι μπαταρίες μου με άμμο και θάλασσα ήταν ότι πρέπει.


Μέσα στα χρόνια έχουν κατασκευαστεί αρκετές προβλήτες στα παράλια, αλλά είτε λόγω εκγατάληψης, είτε λόγω του καιρού έχουν καταστραφεί. Εκτός από τις προβλήτες (αποβάθρες) μπορεί κανείς να επισκεφθεί την παλαιά, εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου (St. Bartholomew Church) και τη λίγο νεότερή της εκκλησία του Αγίου Νικολάου (St. Nicholas Church) που αποκαλείται "The Mother Church" και την εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Υπάρχει, επίσης, το Βασιλικό Περίπτερο (Royal Pavillion) και το Μαυσωλείο Σασούν (Sassoon Mausoleum).


Στο Brighton μπορεί επίσης ο επισκέπτης να δει τον παλαιότερο ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο στον κόσμο, τον Volk's Electric Railway, ο οποίος λειτουργεί ως σήμερα. Η πόλη διαθέτει, επίσης, παραλίες για κολύμβηση (όταν το επιτρέπει ο καιρός), πολλά εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το "Grand Hotel".

Στην πόλη υπάρχουν, επίσης, το μουσείο Brighton Museum and Art Gallery (Μουσείο και Πινακοθήκη του Μπράιτον), το μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Booth Museum of Natural History), το μουσείο Παιχνιδιών και Μοντέλων (Brighton Toy and Model Museum) και το αλιευτικό μουσείο (Brighton Fishing Museum).



Άξιο επίσκεψης, τέλος, είναι και το ιστορικό κέντρο του Μπράιτον, με την επωνυμία "The Lanes" (τα σοκάκια), το μόνο σημείο του παλαιού Μπράιτον που έχει διατηρηθεί και αναπαλαιωθεί, στο οποίο σήμερα στεγάζονται πολυάριθμα καταστήματα κοσμημάτων, ρουχισμού, αντικών και πολλά εστιατόρια και μπαρ.

276. 1567697574035.jpg
Tonia

Το tonino.gr είναι μία lifestyle πλατφόρμα που ιδρύθηκε από μένα (Τόνια, χάρηκα για την γνωριμία). Το tonino ξεκίνησε ως ένα από τα παρατσούκλια μου όταν ήμουν ακόμα πολύ μικρή.

Tonia
Εγγραφείτε στο Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
bottom of page