top of page

Λονδίνο: Οδηγός Χωρίς Γλουτένη vol.2



1. Lola's Cupcakes, Selfridges - Oxford Street


Μαγαζί που φτιάχνει μόνο Cupcakes σε απίστευτες γεύσεις, χρώματα και σχέδια. Τις πιο δημοφιλής τους γεύσεις τις φτιάχνουν και χωρίς γλουτένη και/ή vegan, τα οποία τα αποθηκεύουν σε ειδικά κουτιά ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος επιμόλυνσης στην βιτρίνα. Είναι απλά τέλεια !!!




2. Βeyond Βread, Selfridges - Oxford Street

Φούρνος που ότι φτιάχνει είναι χωρίς γλουτένη. Φτιάχνει και μερικά πιάτα brunch και σαλάτες και σερβίρει και καφέ. Αν κι έχει πολύ καλή ποικιλία και πολύ ωραία πράγματα, τα περισσότερα περιέχουν λακτόζη.




3. Arepa Venezuelan Kitchen, Camden Market

Κιόσκι με street food της Βενεζουέλας. Τέλεια πιτάκια από πατάτα που τα γεμίζουν με κρέας ή λαχανικά ή και τα δύο. Απίστευτα γευστικά και χορταστικά. Όλα τους τα υλικά δεν περιέχουν γλουτένη, και αν δεν βάλεις τυρί, δεν περιέχουν ούτε λακτόζη. Από τα αγαπημένα μου.




4. Rudy's Dirty Vegan Diner, Camden Market

Vegan εστιατόριο αμερικάνικου τύπου που σερβίρει Burgers, Hot Dogs, σαλάτες και milkshakes. Δεν έχουν πολύ καλή σχέση με αλλεργιογόνα και τα περισσότερα πιάτα τους περιέχουν γλουτένη.

Μπορείς να επιλέξεις milkshake με γάλα σόγιας, αλλά θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ο υπάλληλος είναι προσεκτικός ώστε να μην χρησιμοποιήσει το μηχάνημα που χρησιμοποιεί γάλα βρώμης και άλλα υλικά με γλουτένη.




5. Feya, Marylebone


Νέου τύπου καφέ που έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στο Λονδίνο. Όλα τα ροφήματα και πιάτα για brunch είναι χρωματιστά (κυρίως ροζ), με τη διακόσμηση του χώρου άκρως ροζ και εντυπωσιακή. Σε αντίθεση με καφέ αυτού του τύπου, διαθέτουν μενού με άκρως υγιεινά πιάτα που φτιάχνουν μπροστά σου. Διαθέτουν ξεχωτιστό μενού χωρίς γλουτένη και είναι πολύ προσεκτικοί. Είναι ένα από τα μέρη που σίγουρα πρέπει να επισκευτείτε.




6. Chriskitch, Muswell Hill

Μικρό συνοικιακό καφέ. Φτιάχνουν μόνοι τους γλυκίσματα, σαλάτες και ελαφρά γεύματα, το πρωί και τα έχουν σε μπουφέ. Παρόλο που έχουν πολλές υγιεινές επιλογές χωρίς γλουτένη και λακτόζη, το ότι βρίσκονται ανοιχτά στο μπουφέ δεν με κάνει να νιώθω και πολύ σίγουρη για να τα επιλέξω. Τα γλυκά κα κέικ τους που είναι χωρίς γλουτένη βρίσκονται σε ειδική βριτρίνα, οπότε είναι απομονωμένα και ασφαλή επιλογή.

Διαθέτει ωραία μικρή αυλή στο μπροστά μέρος με δέντρα.




7. Starfish & Coffee, Palmers Green


Ένα μικρό lifestyle καφέ σε συνοικιακή περιοχή, το οποίο έχει εμπενυστεί από τα καφέ και Brunch πρότυπα της Μελβούρνης. Εντυπωσιακά και προτότυπα πιάτα με πολύ ψαγμένο καφέ και ποικιλίες τσαγιού. Δεν διαθέτει ξεχωριστό μενού, αλλά γνωρίζουν τα υλικά τους και σε συμβουλεύουν τι μπορείς να φας και τι όχι.



8. Bill's Restaurant, Muswell Hill

Αλυσίδα εστιατορίων σε όλη την Αγγλία, με πολλά καταστήματα στο Λονδίνο. Προσφέρει από πρωινό, brunch και all day πιάτα. Είναι κλασικού τύπου αγγλικό εστιατόριο, που έχει λίγο απ' όλα τα είδη κουζίνας. Το καλό με αυτού του τύπου αλυσίδες είναι πως έχουν ξεχωριστά μενού για πιάτα χωρίς γλουτένη και με επιλογές για όλες τις υπόλοιπες αλλεργίες. Επίσης, η κουζίνα τους είναι οργανωμένη και οι σεφ και σερβιτόροι/μάνατζερς είναι εκπευδευμένοι ώστε να σου προσφέρουν ένα ασφαλές γεύμα.




9. Farm Girl, Notting Hill

Πολύ όμορφο καφέ που έχει έρθει από την Μελβούρνη, σερβίρει μόνο υγιεινά Brunch και εκλεκτό καφέ και χρωματιστούς σούπερ Lattes. Έχει πολλές vegeterian και vegan επιλογές καθώς και μενού χωρίς γλουτένη.

Οι γκρι τορτίγιες μου είναι χωρίς γλουτένη, με γέμιση από λαχανικά και Jack Fruit, ενώ ο ροζ καφές μου είναι από γάλα αμυγδάλου και ροδόνερο.




10. The Breakfast Club, London Bridge

Όπως δηλώνει και το όνομα του σερβίρει πρωινό, όλη μέρα, μαζί με καφέ/ροφήματα και φυσικά αλκοόλ. Αμερικάνικου τύπου μαγαζί σε κουζίνα και διακόσμηση. Διαθέτει απλά κάποιες επιλογές χωρίς γλουτένη και/ή χωρίς λακτόζη. Αξίζει να το επισκευτεί κάποιος για την εμπειρία του πρωινού αργά το απόγευμα ή πιο βράδυ.




11. Tombo - Japanese Café, South Kensington


Είναι μία μικρή οικογενειακή αλυσίδα ιαπωνικών καφέ στο Λονδίνο, που ειδικεύεται σε υγιεινά ιαπωνικά πιάτα, poké sushi bowls, matcha επιδόρπια και πράσινο τσάι.

Διαθέτουν ξεχωριστό μενού για χωρίς γλουτένη, αλλά όλα τα ωραία και εντυπωσιακά γλυκά τους δυστυχώς δεν είναι στο μενού μας.




12. Al Fresco, Whetstone

Παραδοσιακό Ιταλικό εστιατόριο που έχει μείνει από στο 1990. Δεν διαθέτει μενού χωρίς γλουτένη (λογικό, μου φαίνεται, μιας κι είναι κλασικό ιταλικό μαγαζί). Μπορείς όμως να επιλέξεις από μία ποικιλία από μακαρόνια χωρίς γλουτένη, πίτσα χωρίς γλουτένη και φυσικά ψάρι ή κρέας στα κάρβουνα. Ότι είναι χωρίς γλουτένη το φτιάχνουν εκείνη την στιγμή, οπότε πάντα παιρνει λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο.



Έρχομαι συχνά για τις απίστευτες μακαρονάδες τους. Κυρίως αυτές με τα θαλασιννά. Έχει ένα άρωμα που θυμίζει σα να σαι σπίτι σου. Στην παραπάνω εικόνα είναι ένα ορεκτικό πιάτο με πεπόνι και προσούτο.




13. Busaba, Leicester Square


Thai μοντέρνα εστιατόρια της Bangkok, στο κέντρο του Λονδίνου . Όπως και στην Ταϊλάνδη, φτιάχνουν πιάτα που περιλαμβάνουν μια γευστική επιλογή από φρέσκες σαλάτες, pad Thais, wok noodles, stir-fries, curries και ψητά.

Έχουν καταπληκτική ατμόσφαιρα και πολύ ενδιαφέρον μενού. Διαθέτουν ξεχωριστό μενού για χωρίς γλουτένη πιάτα.




14. Pizza Hut Restaurant, Finchley

Ήταν από τις αγαπημένες μου πιτσαρίες όσο ήμουν ακόμα Ελλάδα. Διαθέτουν ζυμάρι χωρίς γλουτένη και vegan τυρί, οπότε μπορώ να φτιάξω ότι πίτσα θέλω. Δυστυχώς έχουν μόνο έναν τύπο ζύμης, την πολύ λεπτή και κρατσανιστή, κι όχι μία λίγο πιο αφράτη.

Ο λόγος που εμπιστεύομαι ένα τέτοιο μαγαζί με πίτσα είναι γιατί εδώ δεν φτιάχνουν το ζυμάρι μόνοι τους, αλλά είναι κατεψυγμένα που απλά τα ανοίγουν, βάζουν ότι θέλουν πάνω και τα ψύνουν στο φούρνο. Αυτό σημαίνει ελάχιστο αλεύρι στον χώρο, οπότε και πολύ μικρή πιθανότητα να βρεθέι κάτι που δεν πρέπει να φάω στο φαγητό μου.

Επίσης διαθέτουν κάποια ορεκτικά που είναι κι αυτά χωρίς γλουτένη ή/και λακτόζη.

Μου αρέσει πολύ και το salad bar τους, αλλά επιλέγω να φάω από εκεί μόνο μέρες που το μαγαζί είναι λίγο άδειο, ή όταν μόλις έχουν γεμίσει με νέα υλικά, γιατί τρέμω στην ιδέα πως ο περισσότερος κόσμος δεν προσέχει και τα ανακατεύει, οπότε δεν ξέρεις το κάθε σαλατικό τι έξτρα έχει πάνω του.




15. Wagamama, Portsmouth

Ασιατικό φαγητό εμπνευσμένο από γεύσεις της Ιαπωνίας. Ωραία επιλογή για όλα τα είδη noodles. Έχουν ξεχωριστό μενού για πιάτα χωρίς γλουτένη. Γενικά είναι πολύ προσεκτικοί με τις αλλεργίες. Διαφερικού τύπο εστιατόρια από τα συνηθισμένα με ανοιχτή κουζίνα. Τα πιάτα περιέχουν αρκετό ginger και chilli, οπότε αν δεν σας αρέσουν τα λίγο καυτερά, ζητήστε το πιάτο σας χωρίς αυτά.




Κλασική αγγλική Pub, η οποία βρίσκεται πιο απομωνομένη στην εξοχή. Είναι ανακαινισμένη και με τεράστιο κήπο στο πίσω μέρος. Είναι μία άλλη κατηγορία από μόνη της, κι αυτό γιατί οι περισσότερες Pub εδώ είναι βρώμικες, μυρίζουν αλκόολ, δεν έχουν καλό φωτισμό και εξαερισμό. Η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα είναι πολύ ντελικάτα και το φαγητό πολύ προσεγμένο. Σερβίρουν κλασικό φαγητό για Pub (Burgers, fish & chips, μπριζόλες, κλπ) αλλά και μεγάλη ποικιλία πιο εναλλακτικών πιάτων. Διαθέτουν tablet με τα μενού και με λεπτομερή λίστα όλων των συστατικών κάθε πιάτου και των αλλεργιογόνων.



17. Real California Burritos & Tacos, Soho

Καταπληκτικά tacos και nachos που σε ταιξιδεύουν κι νομίζεις πως βρίσκεσαι αλλού. Φρέσκια και δροσερή γεύση, ότι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα. Γνωρίζουν καλά τα προϊόντα τους και σε συμβουλεύουν για το τι μπορείς να φας ή όχι.

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα επίσης. Νιώθεις πως λείπει μόνο η σανίδα του σερφ για συμπληρώσει το σετ.




18. Mildreds, Camden Town

Εστιατόριο που σερβίρει vegetarian και vegan πιάτα εμπνευσμένα από όλον τον κόσμο. Διαθέτουν ξεχωριστό μενού χωρίς γλουτένη.



Τα πιάτα έχουν απίστευτη γεύση και εμφάνιση.




19. La Petite Auberge, Cockfosters

Ένα μικρό γαλλικό bistro που ανακαλύψαμε εντελώς τυχαία. Σερβίρει πρωινό, brunch και all day μενού. Πιάτα γαλλικής κουζίνας σε ένα πολύ όμορφο και φρέσκο περιβάλλον. Αν κι ακόμα δεν έχω έρθει εδώ για φαγητό, είναι το στέκι μας για κρέπες και καφέ. Διαθέτουν πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη και λακτόζη και το να έχεις ένα τέτοιο μαγαζί κοντά στο σπίτι σου είναι άκρως επικίνδυνο.




20. οοοο, οοο

276. 1567697574035.jpg
Tonia

Το tonino.gr είναι μία lifestyle πλατφόρμα που ιδρύθηκε από μένα (Τόνια, χάρηκα για την γνωριμία). Το tonino ξεκίνησε ως ένα από τα παρατσούκλια μου όταν ήμουν ακόμα πολύ μικρή.

Tonia
Εγγραφείτε στο Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Facebook-Outline_
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Instagram-Outline
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Youtube-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Twitter-Outline_2
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
iconfinder_SocialMedia_Pinterest-Outline
bottom of page